Museum

In kasteel Radboud is een uniek museum gevestigd, gewijd aan het dagelijks leven in de Middeleeuwen. Aan de hand van een aantal thema’s wordt de bezoeker op speelse en informatieve wijze bekend gemaakt met het leven van de Middeleeuwse mens; hoe men woonde, wat men at, hoe men zich kleedde etc. De tentoonstelling is nog niet compleet: na een grondige renovatie wordt deze in fases ingericht. Vanaf de zomervakantie 2018 zullen de eerste voorwerpen in het kasteel te bewonderen zijn.

Audiotour
Tijdens uw bezoek kunt u gebruik maken van onze audiotour, waarin Floris V en zijn vrouw Beatrijs u meenemen door ‘hun’ kasteel. Zij vertellen u alles over de geschiedenis van Kasteel Radboud en de monumentale ruimtes in het kasteel. Daarnaast maken zij u attent op bijzondere details en vermaken u met grappige anekdotes over het leven van weleer. Een informatieve tour waarmee uw bezoek nog meer de moeite waard wordt!

Persoonlijke rondleiding
Wilt u nog meer weten van het kasteel en een interactieve beleving? Dan kunt u ook een persoonlijke gids boeken die u alles vertelt en waar u alles aan kunt vragen. Vraag nu een persoonlijke rondleiding door een gids aan

Speciaal voor kinderen
Speciaal voor kinderen is een pelgrimsspeurtocht ontwikkeld. Voorzien van een pelgrimstas gaan zij op pad, en voeren allerlei opdrachten uit of beantwoorden de vragen van de speurtocht. Dat leidt uiteindelijk tot het vinden van de code voor de schatkist en een welverdiende beloning.