Museum

WAT IS ER TE ZIEN

Diederik en Diego, een geschiedenis met twee gezichten
De één Spaanse edelman, een succesvol legerofficier, die enige tijd gevangen zit op Kasteel Radboud. De ander edelman, slotvoogd van Kasteel Radboud, watergeus en omstreden figuur. De expositie vertelt het verhaal van de Hollandse strijd tegen de Spaanse overheerser aan de hand van deze twee hoofdrolspelers; Diego Carillo de Mendoza Pimentel en Diederik van Sonoy.

Naast diverse originele objecten uit de 16e eeuw, toont de expositie als hoogtepunt een bijzonder facsimile (kopie) van een tekening. Gemaakt door Diego zelf, tijdens zijn gevangenschap in Kasteel Radboud. De tentoonstelling biedt een genuanceerde kijk op de woelige jaren in de aanloop naar de Gouden Eeuw. Kom kijken en beoordeel zelf of het onderscheid tussen de Hollandse “good guys” en Spaanse “bad guys” nu echt zo duidelijk is als onze vaderlandse geschiedboeken beweren…

Piratententoonstelling
Geïnspireerd op de dakconstructie van onze mooie zolder Het Groot Hemelrijck, dat lijkt op een omgekeerd schip, hebben wij een tentoonstelling samengesteld over piraten/zeehelden in West-Friesland. Met name piraten die rechtstreeks te maken hebben gehad met Medemblik en/of het kasteel zelf. Het geeft een inkijkje in het leven van deze mannen en in het leven aan boord van een schip en wat zij zoal aan buit mee naar huis namen.

Koop kaarten online

WAT IS ER TE DOEN

Audiotour
Tijdens je bezoek kan je gebruik maken van onze audiotour, waarin Floris V en zijn vrouw Beatrijs je meenemen door ‘hun’ kasteel. Zij vertellen je alles over de geschiedenis van Kasteel Radboud en de monumentale ruimtes in het kasteel. Daarnaast maken zij je attent op bijzondere details en vermaken ze je met grappige anekdotes over het leven van weleer. Een informatieve tour waarmee je bezoek nog meer de moeite waard wordt!

Persoonlijke rondleiding
Wil je nog meer weten van het kasteel en een interactieve beleving? Dan kan je ook een persoonlijke gids boeken die je nóg meer over het kasteel vertelt en waar je alles aan mag vragen. Vraag nu een persoonlijke rondleiding door een gids aan

Speciaal voor kinderen
Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar is een pelgrimsspeurtocht ontwikkeld. Voorzien van een pelgrimstas gaan zij op pad, en voeren allerlei opdrachten uit of beantwoorden de vragen van de speurtocht. Dat leidt uiteindelijk tot het vinden van de code voor de schatkist en een welverdiende beloning.

Speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar is er een puzzeltocht! De kleine dappere onderzoekers kunnen aan de hand van plaatjes alle geheimen van het kasteel ontdekken.

Voor kinderen van alle leeftijden hebben we een heerlijk ruime speelzolder waar zij zich kunnen verkleden, kunnen kleuren, en met het ruime aanbod aan speelgoed zich prima zullen vermaken. Zie ze nou nog maar mee naar huis te krijgen!

Koop kaarten online