Agenda

Jubileumconcert Balony Celtic Music

Baloney Celtic Music, een groep van vijf enthousiaste muzikanten, met een voorliefde voor muziek, die op de Ierse en Schotse muziektraditie is gebaseerd viert binnenkort feest. Deze muziekgroep bestaat dit jaar 20 jaar en wil dit uitbundig vieren met veel muziek.

Het evenement vindt plaats in de Ridderzaal van Kasteel Radboud in Medemblik op zondag 7 oktober. Het programma begint om 13:00 u. De zaal gaat om 12:30 u open voor publiek. Gereserveerde kaarten kunnen vanaf 12:15 u worden opgehaald. Voor een sfeervolle inleiding zal op het slotplein, mits het weer het toelaat, bandlid Marco Baartse, geheel volgens de Schotse traditie, met muziek op de Great Highland Bagpipes, de sfeer vast komen opluisteren.

Reserveer nu uw kaarten!

Entreeprijs met reservering bedraagt € 10,-.
Aan de kassa (zonder reservering) € 12,50 (CJP € 10,-).
Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen!

Tijdens het concert hoort u niet alleen muziek van Baloney CM zelf, maar ook die van twee bevriende bands, waarmee de groep in het verleden heeft samengewerkt. Deze bands zijn ‘Cat in the Corner’, met voornamelijk een Ierse en Bretonse muziek en ‘Krek’, met veel werk op de pipes en een Engelstalig Iers repertoire.

De band Baloney CM speelt niet alleen hun eigen arrangementen, die op de traditionele muziek zijn gebaseerd, maar ook zelf geschreven nummers. Elk lid van de groep, levert zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage aan de zang en op verschillende instrumenten. De optredens worden gekenmerkt door veel afwisseling. De traditionele songs worden afgewisseld met opzwepende jigs, reels en andere instrumentals, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.
In 1998 startte de groep onder de naam Baloney met Dick Gerritsen, Jantine Leeflang en Ben Dijkhuis met kleine optredens op diverse locaties.
Daarna volgden nog vele optredens in heel Nederland variërend van concerten in kerken, kroegen, culturele centra en festivals, maar ook optredens op feesten, bruiloften, tijdens exposities en met straatoptredens. De band is ondertussen uitgegroeid tot vijf personen. In 2015 hebben zij hun eerste CD ‘Out of the Box’ geproduceerd, welke ook op Spotify Music valt te beluisteren. Daarnaast is er online op soundcloud.com, het album ‘Singing the Old Songs’ uit het vroegere repertoire te horen.

Marco Baartse: uilleann pipes, concertina, Ierse bouzouki, gitaar, low- & penny whistle, bodhrán en zang
Ben Dijkhuis: steelstring folkgitaar, klassieke (Spaanse) gitaar, mandoline, mondharmonica, en zang.
Dick Gerritsen: trekzak, uilleann pipes, bodhrán, spoons en zang
Jantine Leeflang: low & penny whistle, fiddle, bodhrán, steelstring folkgitaar (DADGAD-stemming) en zang.
Arthur Nieuwenhuis: bodhrán, cajon en ocean drum

Eric Dijkhuis: geluidstechniek.

Website: ​www.baloney.nl
Facebook: ​www.facebook.com/baloneycelticmusic/

Kerstconcert: A Celtic & Colorful Christmas

Kom deze kerst genieten van het fonkelende programma “A Colourful Christmas”. Op 26 december 2018 strijkt Merain neer in de Ridderzaal van Kasteel Radboud met een schatkist aan internationale kerstmuziek met Ierse, Engelse, Franse, Duitse en Zuid-Amerikaanse kerstliederen in fantasierijke arrangementen. Een nostalgisch en warm kerstconcert met vrolijkheid én mystiek, maar bovenal de ouderwets gezellige kerstsfeer. Liederen als Stille Nacht, Noël Nouvelet en Burrito sabanero en prachtige instrumentale stukken wisselen elkaar af.

Koop nu uw kaarten

Aanvang: 14.00 uur

Normaal: €17,50
Kinderen t/m 15 jr: € 12,50

Meer informatie over Merain

Kasteel Knutselmiddag

Na het succes van de knutselmiddagen in de zomervakantie kan je nu iedere woensdagmiddag komen knutselen in het kasteel van 14.00 – 16.00 uur!

De ene keer maken we zwaarden en toverstaffen, dan weer een schild. Ook staan stokpaarden, ridderhelmen, jonkvrouwmutsen en nog veel meer op de agenda. Wij zorgen er samen met jou voor dat je volledig uitgeruste ridder en/of jonkvrouw wordt! Het terras en café zijn dan ook geopend, dus je papa, mama of verzorger kan ondertussen lekker genieten van een verfrissend drankje of op onderzoek uitgaan in het kasteel.

Entree
Reguliere entreeprijzen voor het museum zijn van toepassing:
Kinderen € 4,50 (Museumkaart + € 2,-)
Volwassenen € 6,- (Museumkaart vrije entree)
Toegang tot het kasteelplein en café/terras is gratis