Agenda

Trots Markt

Zondag 22 september wordt Kasteel Radboud het toneel van de fameuze Trots Markt. Kom tussen 11.00 en 17.00 uur genieten van de eerlijke en ambachtelijke producten van deskundige aanbieders. De markt is gratis te bezoeken. 

De Trots Markt is al op vele kastelen en landgoederen te vinden en mag dan ook zeker niet ontbreken op Kasteel Radboud, de trots van Medemblik! Het is een breed gesorteerde markt, aangepast aan het seizoen, met entertainment en hapjes. Een markt vol passie, bevlogenheid en kennis. De aanbieders zijn met recht trots en vertellen dan ook graag over hun ambacht en product. In combinatie met de historische en rustieke omgeving van het kasteel en de haven is het een mooie beleving voor jong en oud.

Kom de Trots Markt zelf ervaren op 22 september, van 11.00 – 17.00 uur bij Kasteel Radboud in Medemblik!

Koffieconcert De Gouden Eeuw

Zondag 6 oktober verzorgt Fonte di Musica koffieconcert De Gouden Eeuw in de Ridderzaal van Kasteel Radboud. Een muzikale reis naar een bewogen periode in de Nederlandse en verder Europese geschiedenis.

De muziek
Als Holland zijn economische vleugels uitslaat, is er nog volop strijd elders in de Lage Landen en zeker ook in de rest van Europa. Toch wordt in deze turbulente tijd de mooiste muziek geschreven…

Het concert omvat religieuze muziek van Tomasso Luigi da Victoria, destijds de belangrijkste componist in Spanje, het land waar onze voorouders zich juist aan trachtten te ontworstelen. Het iets verder weg gelegen Italië is goed vertegenwoordigd door onder andere Monteverdi, Palestrina en niet in de laatste plaats door Giovanni Gabrieli met zijn achtstemmige ‘Jubilate Deo’ waarmee Fonte di Musica laat horen dat moeilijke muziek niet moeilijk hoeft te klinken.

Onze buurlanden zijn ook goed vertegenwoordigd. Zo klinkt vanuit Engeland onder meer muziek van Purcell, Moreley, Gibbons en Tallis. Duitsland bestond nog niet als staat, maar vanuit de Duitse landen dragen Hassler en Kuhnau bij aan dit concert waarin natuurlijk de ‘eigen’ componisten ook niet mogen ontbreken: Jacob (ook wel: Jacques) Arcadelt uit de zuidelijke en Jan Pieterszoon Sweelinck uit de noordelijke helft van de Nederlanden met zowel een religieus als een wereldlijk werk.

Muzikaal gezelschap Fonte di Musica
In 2016 is het Noord-Hollands dubbelkwartet Fonte di Musica ontstaan en bestaat uit leden met jarenlange zangervaring. De samenklank bleek boven verwachting. Zo namen ze in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst. Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen).

Aanvang en prijzen
Het concert begint om 11.00 uur en wordt in twee delen van zo’n 35 minuten ten gehore gebracht. Daartussen is een korte pauze met de gelegenheid om een kopje koffie of thee te bestellen. Entree is in de voorverkoop € 10,- per persoon. Aan de deur is het € 12,50. Museumkaart is niet geldig bij deze voorstelling.

Combiconcert Grenzeloos en Vocallure

Op zondagmiddag 3 november 2019 geven close harmony pop en jazz koor Vocallure en Koor Grenzenloos een combiconcert in de Ridderzaal van Kasteel Radboud. Vocallure en Grenzenloos zullen ieder 2 sets brengen en ook enkele nummers samen zingen.

Vocallure bestaat sinds 2003 en voert pop-, swing-, jazz- en latin-nummers uit, vanaf de jaren ’30 tot nu. Het koor heeft een kleine bezetting en voert de nummers meerstemmig uit. Vanaf de start van Vocallure in 2003 is Patrick Rus dirigent, pianist en muzikaal leider.

Grenzenloos is een koor bestaande uit zeven zangers en zeven zangeressen. Samen met vier muzikanten, die meerdere instrumenten bespelen en regelmatig meezingen, brengt Grenzenloos muziek uit allerlei windstreken. Het koor is opgericht in 2000 en staat sinds begin 2017 onder leiding van dirigent Rens Boerke.

Het koor brengt een zo breed mogelijk repertoire. Voornamelijk pop, maar ook stukken uit musicals, klassieke nummers; a capella en up-tempo. Er wordt meerstemmig gezongen. Vier-, vijf- of zes stemmig zingen is voor het koor eerder een uitdaging dan een probleem!

Kaarten zijn te bestellen voor €12,- per stuk door een e-mail te sturen naar arjan@manuelhoeve.nl of via telefoonnummer 0229 581891.

Wanneer: Zondag 3 november
Waar: Kasteel Radboud Medemblik
Aanvang: 15.00 uur
www.vocallure.nl en www.grenzenloos.nl