Agenda

Halloween Herfstvakantie

De herfstvakantie staat in het teken van Halloween in Kasteel Radboud! Met een Uilenworkshop en vier knutselmiddagen met pompoenen uitsnijden in een Halloween versierd kasteel heb jij wat leuks te doen deze herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober. Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud de hele week open.

Uilenworkshop
Woensdag 23 oktober geeft onze huisvalkenier Birdlive om 14.00 uur zijn populaire Uilenworkshop in de Ridderzaal! Kinderen (vanaf 6 jaar), ouders en andere geïnteresseerden zijn allemaal van harte welkom. Onder deskundige begeleiding kom je in contact met de uilen en leer je van alles over deze prachtige vogels! De workshop duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kaartjes kosten € 5,- voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Vanaf 13 jaar kost een kaartje € 8,-. Bij het bezoeken van de Uilenworkshop zit het museumbezoek inbegrepen. Je kan voor en na de workshop dus nog het hele kasteel verkennen. Er zijn nog enkele plekken aan de kassa verkrijgbaar.

De museumkaart is bij de Uilenworkshop geldig bij kaartverkoop aan de deur. Let op! Het kan uitverkocht raken.

Knutselmiddagen
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je komen knutselen met Halloween thema. We gaan weer pompoenen uitsnijden! Voor degene die dat niet wil of kan zijn er ook andere leuke Halloweenknutsels te maken. Je kan op deze knutseldagen tussen 12.00 en 16.00 uur komen knutselen voor € 5,- per kind (t/m 12 jaar). Je kan dan ook meteen het hele kasteel bekijken, want ook hierbij is museumbezoek bij de prijs inbegrepen. Kinderen met een Museumkaart en kinderen t/m 4 jaar betalen € 2,- voor het knutselen.

We zien je graag deze herfstvakantie in Kasteel Radboud. Tot griezels!

Gouden Nacht

STEEK JE LICHT OP IN DE GOUDEN EEUW!

De roemrijke 17e eeuw komt groots tot leven tijdens de Gouden Nacht op 26 oktober 2019. Dompel je onder in de geluiden, geuren, smaken en kleuren van toen! Rijkdom en ondergang. Avonturen van omstreden helden, piraten en walvisvaarders. Nieuwe ontdekkingen en wereldberoemde kunst. Oude panden, kerkjes, molens, musea en Kasteel Radboud openen deze nacht hun deuren voor publiek met theater, muziek, geschiedenis, exposities en (kinder)activiteiten.

Zeemansliederen, meeslepende verhalen en harpmuziek nemen je mee terug in de geschiedenis. De stadsomroeper en de nachtwaker trakteren je op de sfeer van weleer tijdens een nachtelijke wandeling. Je ontmoet het Meisje met de Parel, Rembrandt en zeeheld Michiel de Ruyter tijdens de Gouden Parade. Aanschouw het tot de verbeelding sprekende videoprojectie spektakel op de buitenmuren van het oude stadhuis.

Laat je meevoeren tijdens de Gouden Nacht!

Meer informatie via Goudennacht.nl

Herfstworkshop

Wil jij een mooi zelfgemaakt herfststuk in je woonkamer dit najaar? Kom dan woensdagavond 30 oktober naar de herfstworkshop! Connie van ‘t Singeltje Bloemen en Planten verzorgt weer deze leuke en gezellige workshop in Kasteel Radboud.

Reserveer snel je plek
Aanmelden kan via 0653770715 of info@singeltje.com

Tijd
19.30 – 21.30 uur

Prijs
€ 37,50 p.p.

Combiconcert Grenzeloos en Vocallure

Op zondagmiddag 3 november 2019 geven close harmony pop en jazz koor Vocallure en Koor Grenzenloos een combiconcert in de Ridderzaal van Kasteel Radboud. Vocallure en Grenzenloos zullen ieder 2 sets brengen en ook enkele nummers samen zingen.

Vocallure bestaat sinds 2003 en voert pop-, swing-, jazz- en latin-nummers uit, vanaf de jaren ’30 tot nu. Het koor heeft een kleine bezetting en voert de nummers meerstemmig uit. Vanaf de start van Vocallure in 2003 is Patrick Rus dirigent, pianist en muzikaal leider.

Grenzenloos is een koor bestaande uit zeven zangers en zeven zangeressen. Samen met vier muzikanten, die meerdere instrumenten bespelen en regelmatig meezingen, brengt Grenzenloos muziek uit allerlei windstreken. Het koor is opgericht in 2000 en staat sinds begin 2017 onder leiding van dirigent Rens Boerke.

Het koor brengt een zo breed mogelijk repertoire. Voornamelijk pop, maar ook stukken uit musicals, klassieke nummers; a capella en up-tempo. Er wordt meerstemmig gezongen. Vier-, vijf- of zes stemmig zingen is voor het koor eerder een uitdaging dan een probleem!

Kaarten zijn te bestellen voor €12,- per stuk door een e-mail te sturen naar arjan@manuelhoeve.nl of via telefoonnummer 0229 581891.

Wanneer: Zondag 3 november
Waar: Kasteel Radboud Medemblik
Aanvang: 15.00 uur
www.vocallure.nl en www.koorgrenzenloos.nl

Kasteelpieten

Wil jij Sinterklaas zelf feliciteren? Dat kan 23, 24 en 30 november én 1 december in Kasteel Radboud. Als je er dan toch bent, doe dan ook de grote Sinterklaas speurtocht door het kasteel met allerlei spelletjes. Samen met Zwarte Piet! Ontmoet ook Voorlees Piet, Dans Piet en nog veel meer.

Je kan op het kasteel een mooie tekening maken voor Sinterklaas, die je meteen aan hem kan geven. Misschien krijg je dan ook nog wel een cadeautje…

Na al dat speuren en tekenen kan je je dorst lessen in het Kasteel Café. Mét een speculaasje natuurlijk!

Tijd
11.00 tot 16.00 uur
Met uitzondering van 23 november, dan van 12.00 – 16.00 uur.

Dagen
23 november
24 november
30 november
1 december

Entree
€ 5,- per kind, begeleiders gratis
Let op! De museumkaart is niet geldig

Groeten van Pers Piet