Agenda

Intocht Sinterklaas Medemblik

Sinterklaas en al zijn Pieten komen dit jaar op zaterdag 16 november aan in Medemblik!

Het wordt weer een geweldige lichtjesintocht! Het programma start om 16.15 uur. Naar verwachting zal de pakjesboot om 17.00 uur de haven van Medemblik binnenstomen. Zorg dat je erbij bent! Vergeet niet je lichtje of lampion mee te nemen!

Ben je ouder dan 5 jaar en wil je bij het grote feest van Sinterklaas op Kasteel Radboud zijn, ga dan snel naar het FunFestijn of het Bakkerijmuseum. Kaartjes voor het feest kosten € 2,50 en zijn vanaf 2 november te koop. Zorg dat je er snel bij bent, want op = op! Het kaartje is een handig toegangsbandje, waarop het telefoonnummer van één van de ouders genoteerd kan worden! Ouders kunnen niet mee naar binnen, maar wel tijdens het feest wachten en de taveerne van het kasteel bezoeken voor een hapje en een drankje.

Let op! Kaartjes zijn niet te koop bij Kasteel Radboud. Je haalt je kaartje bij FunFestijn of Bakkerijmuseum.

Voor meer informatie of vragen ga naar visitmedemblik.nl of facebook.com/sinterklaasinmedemblik

Kasteelpieten

Wil jij Sinterklaas zelf feliciteren? Dat kan 23, 24 en 30 november én 1 december in Kasteel Radboud. Als je er dan toch bent, doe dan ook de grote Sinterklaas speurtocht door het kasteel met allerlei spelletjes. Samen met Zwarte Piet! Ontmoet ook Voorlees Piet, Dans Piet en nog veel meer.

Je kan op het kasteel een mooie tekening maken voor Sinterklaas, die je meteen aan hem kan geven. Misschien krijg je dan ook nog wel een cadeautje…

Na al dat speuren en tekenen kan je je dorst lessen in het Kasteel Café. Mét een speculaasje natuurlijk!

Tijd
11.00 tot 16.00 uur
Met uitzondering van 23 november, dan van 12.00 – 16.00 uur.

Dagen
23 november
24 november
30 november
1 december

Entree
€ 5,- per kind, begeleiders gratis
Let op! De museumkaart is niet geldig

Groeten van Pers Piet

Trots Markt Kersteditie

Zondag 8 december hebben we weer de Trots Markt in het kasteel! Dit keer volledig in kerstsferen. Het zal wat intiemer zijn dan de vorige edities en vindt binnen de poorten van het kasteel plaats. Binnen kan je heerlijk genieten van een kop koffie, taart en/of lunch, dus geen zorgen over het weer! Kom gezellig tussen 11.00 en 17.00 uur genieten van de eerlijke en ambachtelijke producten. De markt is gratis te bezoeken. 

De Trots Markt is al op vele kastelen en landgoederen te vinden en mag dan ook zeker niet ontbreken op Kasteel Radboud, de trots van Medemblik! Het is een breed gesorteerde markt, aangepast aan het seizoen, met entertainment en hapjes. Een markt vol passie, bevlogenheid en kennis. De aanbieders zijn met recht trots en vertellen dan ook graag over hun ambacht en product. In combinatie met de historische en rustieke omgeving van het kasteel en de haven is het een mooie beleving voor jong en oud.

foto door: www.pascalvanas.nl

Kom de kersteditie van de Trots Markt zelf ervaren op 8 december, van 11.00 – 17.00 uur bij Kasteel Radboud in Medemblik!

Kerstworkshop

Heerlijk, de kerstdagen met de gezellige sfeer komen er weer aan! Dit jaar zélf je kerststuk voor in je woonkamer maken? Of om aan iemand weg te geven? Kom dan naar de Kerstworkshop van Connie (‘t Singeltje Bloemen en Planten) op 10 of 18 december om 19.30 uur.

Kosten zijn € 42,50 per persoon. Dat is inclusief materialen en een hapje en drankje.

Voor opgeven of meer informatie kan je bij Connie zelf terecht via 0653770715 of info@singeltje.com. Houd er rekening mee dat je je ongeveer een week van tevoren opgeeft in verband met verzorgen van materialen.

Binnenkort komt het voorbeeld van wat er wordt gemaakt hier als afbeelding beschikbaar!

Muziekschool Kerstconcert

Zondag 15 december geven de leerlingen van de muziekscholen Oostelijk West-Friesland en Stede Broec een Kerstconcert in de Ridderzaal van Kasteel Radboud. Na de pauze wordt het concert voortgezet door het Symfonieorkest.

Aanvang: 11.00 uur
Duur: ongeveer 2 x 45 minuten, met een pauze waarin wat te drinken kan worden gekocht.

In de voorverkoop kosten kaartjes € 4,50 voor kinderen t/m 12 jaar en € 6,50 regulier. Aan de deur zijn de prijzen respectievelijk € 5,- en € 7,50. Museumkaart is niet geldig bij dit evenement.

Dit wil je niet missen, toch? We raden je aan om vooraf kaartjes te kopen. Alle voorgaande concerten van deze muziekscholen waren uitverkocht.

Baloney Celtic Music kerstconcert

Op zaterdag 14 december 2019 geeft Baloney Celtic Music een Keltisch concert in kerstsferen. Deze groep bestaat uit vier enthousiaste muzikanten, met een voorliefde voor muziek, die op de Ierse en Schotse muziektraditie is gebaseerd.

Baloney Celtic Music bestaat ondertussen 21 jaar en speelt Keltische muziek van de bovenste plank. De groep geeft jaarlijks een gezellig kerstconcert. Dit jaar voor de eerste keer in Kasteel Radboud in Medemblik. Het programma zal door veel afwisseling worden gekenmerkt met traditionele songs, deels in kerstsfeer, handelend over een tal van onderwerpen, waarin nostalgie, de liefde en heimwee een belangrijke rol spelen. Daarnaast worden mooie slow-airs op de uilleann pipes en whistles gebracht, die met opzwepende dansmuziek, jigs, reels en andere instrumentale nummers worden afgewisseld, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.

Aanvang: 20.30 uur
Prijs aan de deur (indien niet uitverkocht): € 12,50 (met CJP €10,-)
Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang.
Vooraf reserveren is aan te raden, aangezien er nog maar enkele kaarten beschikbaar zijn. Kosten bij vooraf reserveren zijn € 10,- per kaartje.

Reserveren en meer informatie via baloney@planet.nl of telefonisch: 0229-582752. Betaling en gereserveerde kaarten ophalen aan de kassa, een half uur voor aanvang van het optreden.

Website: www.baloney.nl

Kerstconcert Merain

“A Celtic & Colorful Christmas”

Kom deze kerst genieten van het fonkelende programma “A Colourful Christmas”. Op Tweede Kerstdag, 26 december 2019, strijkt Merain neer in de Ridderzaal van Kasteel Radboud met een schatkist aan internationale kerstmuziek met Ierse, Engelse, Franse, Duitse en Zuid-Amerikaanse kerstliederen in fantasierijke arrangementen. Een nostalgisch en warm kerstconcert met vrolijkheid én mystiek, maar bovenal de ouderwets gezellige kerstsfeer. Liederen als Stille Nacht, Noël Nouvelet en Burrito sabanero en prachtige instrumentale stukken wisselen elkaar af.

Aanvang: 14.00 uur

Ticketprijzen
Normaal: €17,50
Kinderen t/m 15 jaar: € 12,50

Zandvertelling Het Perfectste Feest Ooit

Kom zaterdag 28 december gezellig met de hele familie naar deze zandvertelling van Zandstorm, onder begeleiding van a capella groep Full House.

Dit wordt het Perfectste Feest Ooit! De dieren in het bos zijn volop bezig met de voorbereidingen van het grootste feest van het jaar. Maar… waar moet die piek toch, en waarom kunnen ze nou hét liedje nog steeds niet goed zingen? Nee, het lijkt niet te gaan lukken. Perfect wordt het al helemaal niet.
En dan duikt er ook nog eens een heel raar beest op in het bos. Een beest dat….spuugt! Die gaat natuurlijk het Perfectste Feest Ooit helemaal bederven.

A capella groep Full House en zandverhalenvertellers Zandstorm bundelen hun krachten in deze bijzondere voorstelling. Afwisselend word je gegrepen door de prachtige zandtekeningen van Sylvia Wybenga, de warme verhalen en de mooie muziek van Full House. Een kerstige zandvertelling voor iedereen van 5 tot 115 jaar.

Aanvang 16.00 uur.
Kaartverkoop start binnenkort…