Agenda

Halloween Herfstvakantie

De herfstvakantie staat in het teken van Halloween in Kasteel Radboud! Met een Uilenworkshop voor kinderen en drie knutselmiddagen in een Halloween versierd kasteel heb jij wat leuks te doen deze herfstvakantie van 22 t/m 26 oktober. Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud de hele week open.

Uilenworkshop = UITVERKOCHT
Dinsdag 23 oktober komt onze valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar geven. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels! Kosten zijn € 10,- per kind en aanmelden kan via een mailtje naar paulette@kasteelradboud.nl Vermeld daarbij de volledige naam en leeftijd van het kind.

Knutselmiddagen
Op maandag, woensdag en vrijdag kan je komen knutselen met Halloween thema. We gaan pompoenen uitsnijden! Je kan op deze dagen van 12.00 – 15.00 uur komen knutselen voor € 4,- per kind. Je kan dan ook meteen het hele kasteel bekijken. Kinderen met een Museumkaart betalen € 2,- voor het knutselen.

Bezoek Sinterklaas in Kasteel Radboud

Wil jij Sinterklaas zelf feliciteren? Dat kan 24, 25 november en 1 december in Kasteel Radboud. Als je er dan toch bent, doe dan ook de grote Sinterklaas speurtocht door het kasteel met allerlei spelletjes. Samen met Zwarte Piet! Ontmoet ook Voorlees Piet, Dans Piet en nog veel meer.

Je kan op het kasteel een mooie tekening maken voor Sinterklaas, die je meteen aan hem kan geven. Misschien krijg je dan ook nog wel een cadeautje…

Na al dat speuren en tekenen kan je je dorst lessen in het Kasteel Café. Mét een speculaasje natuurlijk!

Tijd
11.00 tot 16.00 uur

Dagen
24 november
25 november
1 december

Entree
€ 4,- per kind, begeleiders gratis
Let op! De museumkaart is niet geldig

Groeten van Pers Piet

Kerstconcert: A Celtic & Colorful Christmas

Kom deze kerst genieten van het fonkelende programma “A Colourful Christmas”. Op 26 december 2018 strijkt Merain neer in de Ridderzaal van Kasteel Radboud met een schatkist aan internationale kerstmuziek met Ierse, Engelse, Franse, Duitse en Zuid-Amerikaanse kerstliederen in fantasierijke arrangementen. Een nostalgisch en warm kerstconcert met vrolijkheid én mystiek, maar bovenal de ouderwets gezellige kerstsfeer. Liederen als Stille Nacht, Noël Nouvelet en Burrito sabanero en prachtige instrumentale stukken wisselen elkaar af.

Koop nu uw kaarten

Aanvang: 14.00 uur

Normaal: €17,50
Kinderen t/m 15 jr: € 12,50

Meer informatie over Merain

Theatervoorstelling Ridder Jacoba

De stalknechten Coenraad en Manshooft vertellen haar verhaal; over hoe ze voor haar dorpen zorgt, over hoe goed ze dat kan, en over de belangrijke brieven die ze krijgt…

Maar… lezen en schrijven, dat kan Jacoba helemaal niet. Gelukkig helpt haar oom haar. Maar leest hij wel eerlijk voor? Jacoba moet dus nóg stoerder worden dan ze al is. Een spannend verhaal over vals spelen, volhouden en jezelf zijn. Met sleutels, paarden en één ridder. De laatste.

Reserveer je tickets alvast online

Aanvang
17 februari 2019
14.00 uur

Prijs
€ 5,- per persoon
Adviesleeftijd vanaf 6 jaar

Ridder Jacoba is de derde muziektheatervoorstelling van Laboman Producties

Script/regie: Janna de Lathouder
Muziek/liedteksten: Martijn Bos
Spel: Sander Huisman en Martijn Bos
Foto: Jauwk Ras

Kasteel Knutselmiddag

Na het succes van de knutselmiddagen in de zomervakantie kan je nu iedere woensdagmiddag komen knutselen in het kasteel van 14.00 – 16.00 uur!

De ene keer maken we zwaarden en toverstaffen, dan weer een schild. Ook staan stokpaarden, ridderhelmen, jonkvrouwmutsen en nog veel meer op de agenda. Wij zorgen er samen met jou voor dat je volledig uitgeruste ridder en/of jonkvrouw wordt! Het terras en café zijn dan ook geopend, dus je papa, mama of verzorger kan ondertussen lekker genieten van een verfrissend drankje of op onderzoek uitgaan in het kasteel.

Entree
Reguliere entreeprijzen voor het museum zijn van toepassing:
Kinderen € 4,50 (Museumkaart + € 2,-)
Volwassenen € 6,- (Museumkaart vrije entree)
Toegang tot het kasteelplein en café/terras is gratis