Agenda

Kruidenworkshop

Hoe versterk je jouw gezondheid met kruiden?

Fortificaatje, oftewel Kruidendeskundige Carolien van Berge, deelt haar kennis met je tijdens de kruidenworkshop op zondagmiddag 19 mei en woensdagavond 22 mei op Kasteel Radboud.

Je leert tijdens de workshop onder andere:

  • Over de wortels van de kruidengeneeskunde
  • Wat je kan doen bij verkoudheid, keelpijn, wratjes, slecht slapen, misselijkheid en nog veel meer
  • Je eigen kruidenthee maken

Prijs
€ 20,- per persoon, inclusief alle materialen

Aanvang
Zondag 19 mei van 14.00 – 16.00 uur
Woensdag 22 mei van 19.30 – 21.30 uur
Beide data zijn dezelfde workshop. Kies dus de dag die jou het beste uitkomt.

Knutselmiddag

Weet jij waar deze beestjes het over hebben met elkaar? En wil jij zelf ook van deze schattige beestjes maken? Kom dan aankomende zondag tussen 12.00 – 16.00 uur gezellig knutselen op Kasteel Radboud!

Datum
Zondag 26 mei 2019

Tijd
Tussen 12.00 – 16.00 uur

Entree
€ 5,- per kind, inclusief toegang tot het hele kasteel!
Museum jaarkaart en kinderen t/m 4 jaar + € 2,50

Schatzoeken op Hemelvaartsdag!

Heb jij ooit gedroomd dat je een heuse piraat was, op zoek naar de rijkdommen van de wereld? Ben jij niet bang voor kapers op de kust? Wij zijn op zoek naar echte schatzoekers voor de piratenspeurtocht op Kasteel Radboud!

Piraten Kapitein ‘Edward Seamus Penstroke’ en zijn stuurman ‘Nickoles Jongeman’ zijn al maanden op zoek naar een oude schat. Kom jij ze helpen op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei? Ga met hen mee op avontuur en ontdek de oude verloren schat ‘Van Toen’. Alleen voor échte piraten van 4 t/m 12 jaar! Én je ouders mogen mee.

Aanvang & duur
De komische familieshow Schatzoeken start om 10.00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Daarna gaan de kinderen op zoek door het kasteel naar chocolademunten. Wanneer alle munten gevonden zijn, is er tijd om op de foto te gaan met de piraten. Vervolgens kunnen de deelnemers in ieder geval tot 13.00 uur nog het hele kasteel verkennen.

Prijzen
Schatzoeken kan voor € 7,50 per persoon.
Reserveer je jouw plekje vooraf, dan betaal je € 6,50 per kind en € 7,- voor volwassenen.

Middeleeuws Kampement

Eén keer per jaar is er Middeleeuws Kampement op Kasteel Radboud. Dit jaar is het extra speciaal; De Ridders van de IJssel komen het kasteel bezetten! Tijdens het Pinksterweekend, 9 en 10 juni, slaan ze hun kamp op waar je kan beleven hoe mensen in de middeleeuwen leefden. Je ziet hoe ze kookten en hoe ze dagelijkse gebruiksvoorwerpen maakten in traditionele ambachten. Maar ook hoe ze hun wapens onderhielden, wat de herkomst is van de banieren en hoe er werd gezongen en gedanst.

Je mag de bewoners van het kampement echt álles vragen wat jij wil weten over de middeleeuwen. Het kampement is geheel toegankelijk. Je mag overal kijken en wordt daarmee deelgenoot van het middeleeuwse leven.

Live shows
Wil je de échte ridders in actie zien? Om 11.00 uur en om 14.00 uur zijn er live shows! Verschillende middeleeuwse thema’s komen hierin naar voren, waaronder gevechten tussen ridders.

Het Middeleeuws Kampement is geschikt voor jong en oud. Voor iedereen is er wat te beleven. Het Kasteel Café van Kasteel Radboud is dan ook open, waar heerlijke koffie, gebak en lunch wordt geserveerd. Bij mooi weer kan je daar op het heerlijk zonnige terras met uitzicht over het IJsselmeer neerstrijken.

Dus kom in het Pinksterweekend, zondag 9 en maandag 10 juni, tussen 11.00 en 17.00 uur naar het Middeleeuws Kampement op Kasteel Radboud en beleef de magie van vervlogen tijden!

Koop vooraf je tickets met korting!
Prijzen voor Verkenners (t/m 30 april)*
Kinderen 5 t/m 12 jaar
€ 7,-
Normale ticket
€ 9,-

Prijzen voor Frontlinie (t/m 8 juni)*
Kinderen 5 t/m 12 jaar
€ 8,-
Normale ticket
€ 10,-

Prijzen aan de poort (9 & 10 juni)*
Kinderen 5 t/m 12 jaar
€ 9,-
Normale ticket
€ 11,-

*Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Museumkaart is niet geldig tijdens dit weekend.