Agenda

Kindertheater Ridders!

Zondag 18 augustus speelt Theaterduo Kees & Koos, samen met
Eric Heijmans en Leon Visser hun alom geroemde en bijzondere kindervoorstelling “Ridders!” op Kasteel Radboud.

Over de voorstelling
Vier bezoekers raken opgesloten in een kasteel. Is dat een drama of een avontuur? Wie past het harnas van ridder Arnautilus? Wie speelt de jonkvrouw en wie wordt de draak?

Een echte komedie voor het hele gezin (4+) , over de lol van het spelen. Een niet alledaagse voorstelling over leven met een fysieke handicap, waarin ‘uitzonderlijk’ eigenlijk heel gewoon wordt. Na afloop van de voorstelling kun je zelf nog het zwaard ter hand nemen, pronken als een jonkvrouw, of zwaaien met een vlag. Voor en na de voorstelling mag je ook het hele kasteel verkennen!

Aanvang en duur
Aanvang voorstelling: 15.00 uur
Duur +/- 45 min, plus na-spel
Kasteel Radboud is met deze ticket(s) te bezoeken van 9.00 – 17.00 uur.

Prijzen
Kinderen t/m 12 jaar € 5,-
Vanaf 13 jaar € 8,-
Prijzen zijn inclusief toegang tot het kasteel de gehele dag van 9.00 – 17.00 uur.

Museumkaart is niet geldig bij deze voorstelling.

Regie: Aad Spee
Muziek:  Martijn Smits
Decor: Coen van Leeuwen
Kostuums: Corrien van der Knijff
Poppenspel coaching: Lindai Boogerman
Zangcoach: Ingrid Rost

Valkenier Birdlive

In de zomervakantie van 10 juli t/m 28 augustus is Valkenier Birdlive iedere woensdag op Kasteel Radboud. Birdlive heeft een speciaal programma ontwikkeld waarbij bezoekers de geschiedenis van de valkerij beleven. Uiteraard zijn daarbij ook zijn bijzondere roofvogels te bewonderen.

Let op! Bij slecht weer (regen) vliegen de roofvogels niet buiten. In dat geval wordt er binnen een uilenworkshop georganiseerd. Op woensdag 14 augustus houdt Valkenier Birdlive zijn Uilenworkshop in de Ridderzaal om 14.00 en 16.00 uur.

Met deze kaartjes heb je de gehele dag toegang tot het kasteel en museum.

Valkerij en kastelen
Geheel in stijl van de hoogtijdagen van de valkerij in Nederland vertelt de valkenier over de geschiedenis van zijn prachtige roofvogels. Ook zal hij toelichten wat de link is met de valkerij en kastelen en landerijen. Je kan van dichtbij met eigen ogen de majestueuze vogels bewonderen en bij gunstige omstandigheden zelfs zien vliegen.

Aanvang
De valkenier is iedere woensdag tussen 14.00 – 17.00 uur op het kasteelplein aanwezig.

Prijzen
Bezoekers betalen de reguliere toegangsprijs aan de poort. Voor volwassen is dat € 8,- en voor 5 t/m 12 jaar € 5,-. Dat is inclusief toegang tot het gehele kasteel. Op vertoon van Museumkaart is toegang gratis.

Met deze kaartjes heb je de gehele dag toegang tot het kasteel en museum.